Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme.
Přidáme trošku oleje a orestujeme kolečka pórku. Po chvíli přidáme sýry a necháme je roztavit, podlijeme vodou a přidáme provensálské koření. Na mírném ohni vaříme asi 3-5 minut.
Poté do omáčky rozdrobíme kostku bujonu, chvíli povaříme, přidáme filé a dusíme 5-7 minut.
Filé podáváme přelité omáčkou s brambory nebo hranolky.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme…
více o Jednoduché pudinkové kostky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou