Staročeská rybí polévka Droby a hlavu uvaříme doměkka každé zvlášť a obereme. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu a přidáme pokrájenou… více o Staročeská rybí polévka
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
5 nejlepších receptů z bílého chřestu. Zkuste alsaský slaný… Jaro je synonymem pro období, kdy se na trhy a do našich kuchyní vrací bílý chřest. Tato… Celý článek
Sladké čarodějnice: Udělejte dětem strašidelné cupcaky, lízátka… Filipojakubská noc, zvaná též Valpuržina, z 30. dubna na 1. května je plná magie a kouzel a… Celý článek
Dorty jako z kouzelného lesa: Američanka vyrábí pohádkové… Pokud jste někdy snili o tom, jak chutná kouzelný les, Lauren May vám to může ukázat. Vaření a… Celý článek
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření Lahodný smrkový sirup užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho pít nejen pro jeho… Celý článek
Kuřecí křupinky Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme. Omočíme v rozšlehaném vejci a potom obalíme v mouce. Vložíme do… více o Kuřecí křupinky
Tvarožník na plech Ze 3 bílků ušleháme sníh, ostatní ingredience smícháme dohromady - nakonec vmícháme sníh. Těsto dáme na vymazaný, spíš… více o Tvarožník na plech
Žmolenka z brambor Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (prodával se v domácích potřebách, ale nevím,… více o Žmolenka z brambor
Kotletky v alobalu s bramborem Připravíme si alobal, na něj klademe plátky másla, očištěné brambory pokrájené na kolečka, osolíme. Oloupanou cibuli… více o Kotletky v alobalu s bramborem
Kynuté knedle Po vypracování jednu hodinu zkynout. Vyválet šíšky o průměru šest centimetrů. Šišky necháme kynout 10 minut. … více o Kynuté knedle
Ovesná kaše tří medvědů 1. Ovesné vločky a mléko dej do menší pánve a za stálého míchání, aby se nepřipálily, je uveď do varu. 2. Po 5-7… více o Ovesná kaše tří medvědů
Babiččiny mléčné medové karamelky Mléko, cukr, máslo a med dáme vařit do hrnce - nejlépe takového, kde se hmota nebude přichytávat - a pomalu zahříváme.… více o Babiččiny mléčné medové karamelky
Máslovo-ořechová kolečka Těsto Mouku , cukr , ořechy , máslo a žloutek smícháme v míse do těsta .. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto… více o Máslovo-ořechová kolečka
Celestýnské nudle do polévky Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou… více o Celestýnské nudle do polévky
Pařeznická bramboračka Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody,… více o Pařeznická bramboračka
Jablečný perník Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na kostky do 0,5 cm. Mouku prosejeme s práškem do pečiva přes… více o Jablečný perník
Levný houskový knedlík Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl… více o Levný houskový knedlík