2.61
Droby a hlavu uvaříme doměkka každé zvlášť a obereme. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu a přidáme pokrájenou… více o Staročeská rybí polévka
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
S obdobím chřipek a nachlazení je velmi pravděpodobné, že vy nebo někdo ve vašem okolí bude… Celý článek
Spousta lidí sdílí na sociálních sítích to, co mají na talíři. Jedním z nich je i Mexičan… Celý článek
Halušky, bramboráky, placky, škubánky a desítky dalších jídel z brambor jsou základem české… Celý článek
Určitě si dokážete vybavit mnohá poučná i varovná přísloví, která vaši rodiče nebo prarodiče… Celý článek
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou… více o Hruškovo-jablečná povidla
Dáme vařit těstoviny. Po dobu varu těstovin si nakrájíme nadrobno cibulku, přidáme do špenátu a připravíme si vejce,… více o Těstoviny s křenovo-špenátovou omáčkou
Do vody (menší hrnec) vložím páteř z kuřete, přidám sůl, pepř a nové koření, česnek, celer, cibuli (vše v celku) a… více o Kuřecí vývar
Nakrájet rajčata a kabanos na kostičky, nastrouhat tvrdý sýr. Dát vařit osolenou a lehce olejem omaštěnou vodu (aby… více o Boloňské špagety jinak
Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru. Smícháme s moukou, vejcem, olejem a solí. Těsto necháme vykynout. Po… více o Rozpeky
*Množství surovin je na formu 20cm širokou. Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do… více o Perník z perníků – nepečený
Džem: oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr s želírfixem a za stálého míchání… více o Broskvový džem (marmeláda)
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vodu a rum, vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce… více o Výborná bábovka s tvarohem
Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 min.změknout. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na… více o Kibbeh
**Krém: **smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači, pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr(dle… více o Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso, kari,… více o Kuřecí kousky s hořčicí
Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca… více o Hrníčkový perník s polevou z ledových kaštanů