Rybí polévka

2.61

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • máslo
    • sůl
    • česnek
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • petrželka
    • muškátový oříšek
    • kořenová zelenina
    • divoké koření

Postup přípravy receptu

  • Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
  • Sebereme pěnu, která se vytvoří na hladině, osolíme a přidáme divoké koření (povaříme 30 minut).
  • Jikry a mlíčí uvaříme zvlášť v mírně osolené vodě (stačí 10–15 minut).
  • Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a cibuli s česnekem.
  • Zaprášíme moukou a osmahneme (stačí minuta).
  • Zalijeme oběma vývary a necháme 20 minut provařit.
  • Během vaření přidáváme obrané kapří maso a vnitřnosti.
  • Nakonec polévku rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Na talíři posypeme petrželkou, podáváme s krutony.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: