Staročeská rybí polévka Droby a hlavu uvaříme doměkka každé zvlášť a obereme. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu a přidáme pokrájenou… více o Staročeská rybí polévka
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
8 nápadů, jak využít těsto na pizzu: Upéct z něj můžete slané… Jestli jste z těsta na pizzu dosud připravovali jen oblíbenou italskou specialitu, možná vás… Celý článek
7 potravin, díky kterým si můžete prodloužit mládí. Většinu z… Chcete být na světě do sta let? Nic není nemožné a můžete se o to alespoň pokusit. Stačí do… Celý článek
Jak přeměnit kuchyni na spojence v hubnutí? Zbavte se pokušení Vaše kuchyně může být jedním z největších nepřátel při snaze zhubnout. Ale můžete to snadno… Celý článek
Na začátku, nebo na konci vaření? Naučte se tři jednoduchá… Koření a bylinky jsou nezbytnou součástí každého dobrého jídla a správné načasování jejich… Celý článek
Hrníčková bábovka s ořechy, kávou… Vejce, cukr vyšleháme, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko, kokos, ořechy, kávu. Vlejeme do formy vytřené… více o Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem
Makovo-tvarohový koláč s ovocem Maková náplň: spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme, do zhoustnutí. Tvarohová náplň:… více o Makovo-tvarohový koláč s ovocem
Perníkové knedlíky Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme… více o Perníkové knedlíky
Piškotová stříška Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na… více o Piškotová stříška
Kuřecí závitky s nivou Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme šunku, na hranolky… více o Kuřecí závitky s nivou
Rumové kuličky Vše zpracovat v míse, tvořit kuličky, obalovat v krystalovém nebo perlovém cukru a nechat dva dny schnout. Těsto se… více o Rumové kuličky
Vepřové plátky po čínsku Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na… více o Vepřové plátky po čínsku
Rychlá kuřecí játra na cibulce V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmažíme dohněda jako na guláš. Poté vložíme játra a po všech stranách… více o Rychlá kuřecí játra na cibulce
Svatební koláče vázané Po upečení potíráme hojně směsí rozpuštěného másla a rumu a hned obalíme v cukru. Plát rozválet na 3mm. Protilehlé… více o Svatební koláče vázané
Lehoučký gyros Nakrájíme maso na nudličky. Maso dáme do mísy a přidáme koření a olej. Necháme chvíli odležet. Poté dáme na pánev a… více o Lehoučký gyros
Café frappé Do sklenice dáme 2 lžičky instantní kávy, 1-2 lžíce cukru a našleháme se 3 lžícemi vody do husté pěny. Po vyšlehání… více o Café frappé
Pečený bramborák se zelím a uzeným 1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou… více o Pečený bramborák se zelím a uzeným