2.86
Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která… více o Rybí polévka
Droby a hlavu uvaříme doměkka každé zvlášť a obereme. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu a přidáme pokrájenou… více o Staročeská rybí polévka
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny.… Celý článek
Houbaření je náš národní sport a když vyrazíte do lesa, nejspíš si domů něco z lesního… Celý článek
Pokud jde o plátky toastového chleba, každý má svůj oblíbený způsob, jak si je vychutnat.… Celý článek
Říká se, že Slované se narodili s košíkem v ruce, a Češi rovnou v něm. Houbaření je českým… Celý článek
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme. Náplň: měkký… více o Palačinky se sýrovou náplní
Tvaroh, smetanu, pudink (prášek), 2 žloutky a ořechy postupně zamícháme. Nakonec vmícháme sníh ze dvou bílků. Vlijeme… více o Tvarohový lehký koláč
Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech.… více o Ježatá kolečka
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme… více o Karamelové tyčinky v oplatce
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na… více o Mexická quesadilas se salsou
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na… více o Plněné ořechy
1. Dáme vařit penne. 2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky. 3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule… více o Penne se smetanovou omáčkou
Sýr utřeme s majolkou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme. více o Pomazánka z uzeného masa
1. Na olivovém oleji orestujeme klínky cibule, přidáme plátky žampionů a po chvíli dílky rajčat, nasekaný česnek,… více o Středomořská stehýnka
potřebujeme: mísu, vál, pánev -do mísy vyklopíme : bílý jogurt, prázdný kelímek dvakrát naplníme polohrubou moukou, … více o Mini langoše
1. K varu přivedeme vodu s dostatečným množstvím soli. 2. Kořenovou zeleninu omyjeme a cibuli oloupeme. 3. Do vařící… více o Křupavé vepřové koleno
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Pak přidáváme mouku a sníh z bílků. Na plech s pečícím papírem tvoříme… více o Piškoty