Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za den až dva pořádně ryby propláchneme a dáme do octa ředěného vodou v poměru 2:1. Po čtyřech či více dnech ryby vytáhneme, pořádně vymačkáme ocet (na to opravdu nezapomeňte), vytáhneme páteř a ploutve. Maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme hrášek, mrkev, zelí a majonézu. Samozřejmě opět pořádně promícháme.
Práce to většinou není moc zábavná, ale výsledek bývá příjemný..
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci