Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za den až dva pořádně ryby propláchneme a dáme do octa ředěného vodou v poměru 2:1. Po čtyřech či více dnech ryby vytáhneme, pořádně vymačkáme ocet (na to opravdu nezapomeňte), vytáhneme páteř a ploutve. Maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme hrášek, mrkev, zelí a majonézu. Samozřejmě opět pořádně promícháme.
Práce to většinou není moc zábavná, ale výsledek bývá příjemný..
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky