Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za den až dva pořádně ryby propláchneme a dáme do octa ředěného vodou v poměru 2:1. Po čtyřech či více dnech ryby vytáhneme, pořádně vymačkáme ocet (na to opravdu nezapomeňte), vytáhneme páteř a ploutve. Maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme hrášek, mrkev, zelí a majonézu. Samozřejmě opět pořádně promícháme.
Práce to většinou není moc zábavná, ale výsledek bývá příjemný..
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou