Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za den až dva pořádně ryby propláchneme a dáme do octa ředěného vodou v poměru 2:1. Po čtyřech či více dnech ryby vytáhneme, pořádně vymačkáme ocet (na to opravdu nezapomeňte), vytáhneme páteř a ploutve. Maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme hrášek, mrkev, zelí a majonézu. Samozřejmě opět pořádně promícháme.
Práce to většinou není moc zábavná, ale výsledek bývá příjemný..
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni…
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka