1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se 1 den louhovat.
2den: Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se odkapat, nesmí se pasírovat, šťáva by nebyla čirá a dužina z rybízu by se v ní kazila. Potom se přidá 1 kg cukru krupice a nechá se opět jeden den rozpustit.
3den: Promícháme do úplného rozpuštění cukru a nakonec přidáme špetku kyseliny sorbové, aby jsme to pojistili proti kazení. Máme krásně voňavou rybízovou šťávičku, přelijeme do lahví s uzávěrem a můžeme začít konzumovat.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami