Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové. Dáme ho kynout na teplé místo asi na 30 minut přikryté utěrkou. Pokud nám příliš vykynulo, ještě ho lehce znovu propracujeme. Pak těsto vyválíme na plech nebo raději na pekáč o velikosti plechu a kolem dokola ještě vytvoříme prsty rámeček, aby náplň nevytékala. Na dno rozdrobíme sušenky nebo piškoty. Poklademe silnou vrstvou očištěného rybízu. Pak smícháme cukr se škrobovou moučkou, přidáme celá vejce, smetanu a špetku soli, vše rozkvedláme a stejnoměrně zalijeme rybíz. V předehřáté troubě pečeme zvolna asi 30–40 min na 150 °C (horkovzduch), až okraje těsta začnou hnědnout.
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřicí…
více o Rybízový koláč s tvarohem
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance