Omytý a obraný rybíz rozmixujeme, propasírujeme a dáme vařit. Jakmile začne vařit, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody. Přidáme 2 lžíce cukru a 1 minutu povaříme. Jakmile je směs jen malinko vlažná, přidáme máslo, rozmícháme, dokud se zcela nerozpustí, ještě vyšleháme nebo rozmixujeme. Přidáme cukr moučka podle chuti (a kyselosti rybízu). Dáme zcela vychladit do lednice a plníme jím dort. Místo másla můžeme použít i tvaroh.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě