Na troše oleje (nebo másla) necháme rozpustit kvasnice. Přidáme vejce, promícháme, necháme vejce trochu srazit. Přisypeme mouku a chvíli opražíme. Nalijeme vroucí vodu, vejce s kvasnicemi udělají kvasnicové kousky. Přidáme zeleninu. Používám domácí nastrouhanou zeleninu naloženou v soli, jinak přidáme jakoukoliv mraženou zeleninu. Osolíme, necháme chvíli povařit a podáváme.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky