Smícháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní suroviny a dobře promísíme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečicí papír) a pečeme asi 30 minut při teplotě 200 °C.
Když koláč vychladne, potřeme ho marmeládou a můžeme zdobit šlehačkou. Pro změnu můžeme dát citronovou polevu, nebo přidat do základního těsta kompotované višně, případně strouhané jablko.
Smícháme mouku, kypřicí prášek, (granko) a cukr.
Přidáme vejce.
Dolijeme mléko, olej a dobře promícháme.
Vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb