Smícháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní suroviny a dobře promísíme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečicí papír) a pečeme asi 30 minut při teplotě 200 °C.
Když koláč vychladne, potřeme ho marmeládou a můžeme zdobit šlehačkou. Pro změnu můžeme dát citronovou polevu, nebo přidat do základního těsta kompotované višně, případně strouhané jablko.
Smícháme mouku, kypřicí prášek, (granko) a cukr.
Přidáme vejce.
Dolijeme mléko, olej a dobře promícháme.
Vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové