Smícháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní suroviny a dobře promísíme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečicí papír) a pečeme asi 30 minut při teplotě 200 °C.
Když koláč vychladne, potřeme ho marmeládou a můžeme zdobit šlehačkou. Pro změnu můžeme dát citronovou polevu, nebo přidat do základního těsta kompotované višně, případně strouhané jablko.
Smícháme mouku, kypřicí prášek, (granko) a cukr.
Přidáme vejce.
Dolijeme mléko, olej a dobře promícháme.
Vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou