Játra omyjeme, odblaníme a tak, jak jsou mokrá, je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polijeme je olejem (od oka, asi tak 1 dcl), přikryjeme alobalem a dáme do horké trouby cca na 10 minut. Po 10 minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15–20 minut.
Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl