Játra omyjeme, odblaníme a tak, jak jsou mokrá, je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polijeme je olejem (od oka, asi tak 1 dcl), přikryjeme alobalem a dáme do horké trouby cca na 10 minut. Po 10 minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15–20 minut.
Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček