Játra omyjeme, odblaníme a tak, jak jsou mokrá, je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polijeme je olejem (od oka, asi tak 1 dcl), přikryjeme alobalem a dáme do horké trouby cca na 10 minut. Po 10 minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15–20 minut.
Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou