Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno nakrájenou okurku. Zamícháme a trochu posolíme, případně přidáme špetku mleté papriky nebo jiného koření.
Přidat můžeme samozřejmě cokoli, co nám chutná, tato pomazánka byla jen naprostá nouzovka, když přišla nečekaná návštěva a doma skoro nic nebylo. Hotová je za 5 minut a výsledek nebyl vůbec špatný.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince