Mléko nalijeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a posypeme je houbovým kořením.
Když se mléko začne vařit, vložíme do něj houby a čekáme opět do varu. Za stálého míchání přidáváme smetanu s moukou a snížíme teplotu, aby omáčka jen bublala asi 10–15 minut, a tím se eliminovala chuť mouky.
Dochutíme solí a pepřem, citronem a cukrem.
Hotovo za 15–20 minut. (Máme-li výpečkovou šťávu z hovězího, 3 lžičky do omáčky ještě vylepší chuť).
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem