Mléko nalijeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a posypeme je houbovým kořením.
Když se mléko začne vařit, vložíme do něj houby a čekáme opět do varu. Za stálého míchání přidáváme smetanu s moukou a snížíme teplotu, aby omáčka jen bublala asi 10–15 minut, a tím se eliminovala chuť mouky.
Dochutíme solí a pepřem, citronem a cukrem.
Hotovo za 15–20 minut. (Máme-li výpečkovou šťávu z hovězího, 3 lžičky do omáčky ještě vylepší chuť).
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí