Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového bujónu, trochu majoránky, bylinek a pepře a povaříme cca 10 minut. Pak vyjmeme cca polovinu množství hrášku, rozmixujeme a vlijeme zpět do polévky, opět krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a zahustíme hotovou jíškou. Podávat lze s rohlíkem osmaženým na kostičky.
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany