Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě rozklepat), okořeníme dle chuti. Na to dáme směs strouhaného sýra s vejci, opět ochutíme dle chuti (třeba vegetou). Já dávam ještě nakrájenou cibuli, hrst mraženého hrášku a proužky červ. papriky. Můžeme dát i uzeninu, žampiony, kukuřice, atd., dle fantazie. Přikryjeme masem a slaninou (viz foto), co přečuhuje přes formu.
Pečeme přibližně 40 min na 190°C. Necháme chviličku vychladnout a podáváme teplé, ale i studené.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky