Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě rozklepat), okořeníme dle chuti. Na to dáme směs strouhaného sýra s vejci, opět ochutíme dle chuti (třeba vegetou). Já dávam ještě nakrájenou cibuli, hrst mraženého hrášku a proužky červ. papriky. Můžeme dát i uzeninu, žampiony, kukuřice, atd., dle fantazie. Přikryjeme masem a slaninou (viz foto), co přečuhuje přes formu.
Pečeme přibližně 40 min na 190°C. Necháme chviličku vychladnout a podáváme teplé, ale i studené.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort