Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě rozklepat), okořeníme dle chuti. Na to dáme směs strouhaného sýra s vejci, opět ochutíme dle chuti (třeba vegetou). Já dávam ještě nakrájenou cibuli, hrst mraženého hrášku a proužky červ. papriky. Můžeme dát i uzeninu, žampiony, kukuřice, atd., dle fantazie. Přikryjeme masem a slaninou (viz foto), co přečuhuje přes formu.
Pečeme přibližně 40 min na 190°C. Necháme chviličku vychladnout a podáváme teplé, ale i studené.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.