Sesypeme všechny sypké ingredience a promícháme. Poté přidáme vajíčka a postupně při míchání přiléváme olej a mléko.
Formu vytřeme olejem a vysypeme kokosem.
Nalijeme směs do dortové formy a dáme péct na 180 °C. Po dvaceti minutách ztlumíme na 160 °C a pečeme zhruba 10–15 minut, samozřejmě doporučuji klasický test špejlí.
Po upečení vodorovně rozkrojíme a spodní část namažeme džemem (výběr dle chuti, např. meruňkový). Poté slepíme a celé polijeme čokoládovou polevou (bílá, oříšková, hořká – zase záleží na chuti, já použila lískooříškovou polevu).
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage