Sesypeme všechny sypké ingredience a promícháme. Poté přidáme vajíčka a postupně při míchání přiléváme olej a mléko.
Formu vytřeme olejem a vysypeme kokosem.
Nalijeme směs do dortové formy a dáme péct na 180 °C. Po dvaceti minutách ztlumíme na 160 °C a pečeme zhruba 10–15 minut, samozřejmě doporučuji klasický test špejlí.
Po upečení vodorovně rozkrojíme a spodní část namažeme džemem (výběr dle chuti, např. meruňkový). Poté slepíme a celé polijeme čokoládovou polevou (bílá, oříšková, hořká – zase záleží na chuti, já použila lískooříškovou polevu).
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky