Sesypeme všechny sypké ingredience a promícháme. Poté přidáme vajíčka a postupně při míchání přiléváme olej a mléko.
Formu vytřeme olejem a vysypeme kokosem.
Nalijeme směs do dortové formy a dáme péct na 180 °C. Po dvaceti minutách ztlumíme na 160 °C a pečeme zhruba 10–15 minut, samozřejmě doporučuji klasický test špejlí.
Po upečení vodorovně rozkrojíme a spodní část namažeme džemem (výběr dle chuti, např. meruňkový). Poté slepíme a celé polijeme čokoládovou polevou (bílá, oříšková, hořká – zase záleží na chuti, já použila lískooříškovou polevu).
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák