2
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře,… více o Hovězí čína s nudlemi
Vývar uveďte do varu, vsypte pokrájenou karotku a zlehka asi 20 minut povařte. Ke konci varu vložte maso. Nudle si… více o Jarní vývar s nudlemi a zeleninou
Do hrnce vložíme jako základ všechny ingredience kromě vegety a nudlí – ty přidáme, až se základ chvíli povaří. Můžeme… více o Rychlá kuřecí polévka
Českou klasiku v podobě karbanátků z mletého masa s vařenými bramborami, cibulí a hořčicí zná… Celý článek
Když krájíte do bochníku chleba, nejspíš nečekáte, že na vás zpod kůrky vykoukne smajlík nebo… Celý článek
Podzim právě začíná a sladké koláče plné právě dozrávajících jablek jsou tím nejlepším… Celý článek
Podzimní ročník světového kulinářského festivalu potrvá téměř celý říjen a ponese opět… Celý článek
Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem… více o Linecký koláč s jablky a drobenkou
**Koktejl:** do nádoby nasypte jednu malou lžičku cukru, přidejte plnější lžičku kakaa či čokolády a podle chutě… více o Neuspávající pití
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za… více o Bretaňské fazole
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme… více o Banánová bleskovka – dort
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem… více o Jahodový patrový dort
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah… více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Nejprve propláchnutou pohanku nasypeme do hrnce s osolenou vodou, přidáme lžíci olivového oleje a vaříme tak dlouho, až… více o Pohankový salát se sýrem a cuketou
V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené… více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Zpracujeme marcipánovou hmotu do těsta s přidáním másla a asi 1 lžíce moučkového cukru. Místo cukru lze použít i světlý… více o Pistáciové pralinky
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky… více o Česnekové špagety
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala… více o Talianska šošovicová polievka
Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem