V hrnci rozpustíme máslo, přidáme trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouháme trochu mrkve a celeru, přidáme do hrnce, několikrát zamícháme, zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín, vegetu. Jakmile začne vřít, vsypeme nudle a vaříme tak 1–2 minuty. Přidáme zelenou petrželku, zelený libeček a trochu pepře. Příprava trvá tak 10 minut.
Vařím ji vždy, když potřebuji rychle polévku, nebo když je nám zima a potřebujeme rychle zahřát. Do polévky můžeme přidat i konzervu hrášku včetně nálevu. Hrášek je perfektně měkký a chutný a nemusí se již vařit, stačí v polévce prohřát.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké