V hrnci rozpustíme máslo, přidáme trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouháme trochu mrkve a celeru, přidáme do hrnce, několikrát zamícháme, zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín, vegetu. Jakmile začne vřít, vsypeme nudle a vaříme tak 1–2 minuty. Přidáme zelenou petrželku, zelený libeček a trochu pepře. Příprava trvá tak 10 minut.
Vařím ji vždy, když potřebuji rychle polévku, nebo když je nám zima a potřebujeme rychle zahřát. Do polévky můžeme přidat i konzervu hrášku včetně nálevu. Hrášek je perfektně měkký a chutný a nemusí se již vařit, stačí v polévce prohřát.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka