V hrnci rozpustíme máslo, přidáme trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouháme trochu mrkve a celeru, přidáme do hrnce, několikrát zamícháme, zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín, vegetu. Jakmile začne vřít, vsypeme nudle a vaříme tak 1–2 minuty. Přidáme zelenou petrželku, zelený libeček a trochu pepře. Příprava trvá tak 10 minut.
Vařím ji vždy, když potřebuji rychle polévku, nebo když je nám zima a potřebujeme rychle zahřát. Do polévky můžeme přidat i konzervu hrášku včetně nálevu. Hrášek je perfektně měkký a chutný a nemusí se již vařit, stačí v polévce prohřát.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami