2
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře,… více o Hovězí čína s nudlemi
Vývar uveďte do varu, vsypte pokrájenou karotku a zlehka asi 20 minut povařte. Ke konci varu vložte maso. Nudle si… více o Jarní vývar s nudlemi a zeleninou
Do hrnce vložíme jako základ všechny ingredience kromě vegety a nudlí – ty přidáme, až se základ chvíli povaří. Můžeme… více o Rychlá kuřecí polévka
Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Mazání másla na chleba je činnost, nad kterou většina z nás vůbec nepřemýšlí. Ukrojíte chleba,… Celý článek
Knedlíky patří neodmyslitelně k české kuchyni. Samozřejmě lze koupit už hotové nebo si pomoci… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do… více o Bylinkový chléb v troubě
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku… více o Kuřecí tajemství
Kuřecí řízky jemně okořeníme a osmažíme a necháme vychladnout. Obě papriky, eidam a řízky nakrájíme na nudličky a… více o Zeleninovo-kuřecí předkrm
Sýr a majonéza se dobře vymíchá, přidá se umleté maso nebo salám, nastrouhaná mrkev, křen, sůl a cukr. Podáváme na… více o Křenová pomazánka s uzeným masem
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme.… více o Linecké banánky
Drůbeží,ale i vepřová játra nakrájíme na nudličky,lehce zaprášíme solamylem a krátce osmahneme na másle a oleji… více o Pikantní játra
Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky,… více o Mramorovaný koláč – tvaroh a čokoláda
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové… více o Kapustové řízky
Všechny suroviny kromě kakaa rozšleháme a druhou část těsta obarvíme kakaem. Pečeme 30min na 160C a dopečeme 10min na… více o Hrníčková bábovka
Jako první si dáme do skleničky 2 plátky pomeranče. Pomeranč si osladíme pomerančovým sirupem. Zalijeme vodou … více o Americká limonáda
Vejce, kari a pažitku smícháme, přidáme trochu sýru a smažíme, dokud nebude omeleta mít správnou barvu. Můžeme… více o Omeleta
Vše svaříme. Omyté feferonky naskládáme do sklenic a zalijeme studeným nálevem. Zavaříme 20 min. na 85 °C. více o Nakládané feferonky (kozí rohy)