Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a omáčku rozmixujeme v robotu, nebo propasírujeme. V hrnku rozmícháme dohladka smíchané oba druhy mouky se smetanou (šlehačkou, popř. stačí i neslazené mléko), za stálého míchání vlijeme do rozmixované (a znovu ohřáté) omáčky a necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne. Podle chuti přisladíme cukrem a vložíme zpět maso. Recept je velice jednoduchý i pro ty, kterým se klasická svíčková nedaří.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením