Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a omáčku rozmixujeme v robotu, nebo propasírujeme. V hrnku rozmícháme dohladka smíchané oba druhy mouky se smetanou (šlehačkou, popř. stačí i neslazené mléko), za stálého míchání vlijeme do rozmixované (a znovu ohřáté) omáčky a necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne. Podle chuti přisladíme cukrem a vložíme zpět maso. Recept je velice jednoduchý i pro ty, kterým se klasická svíčková nedaří.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory