Rychlá svíčková

3.25

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule 1-2 ks
    • hladká mouka trochu
    • 1
      kelímek mléko smetana nebo šlehačka
    • polohrubá mouka trochu
    • hovězí maso 4-6 plátků
    • 2
      sklenice zelenina
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a omáčku rozmixujeme v robotu, nebo propasírujeme. V hrnku rozmícháme dohladka smíchané oba druhy mouky se smetanou (šlehačkou, popř. stačí i neslazené mléko), za stálého míchání vlijeme do rozmixované (a znovu ohřáté) omáčky a necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne. Podle chuti přisladíme cukrem a vložíme zpět maso. Recept je velice jednoduchý i pro ty, kterým se klasická svíčková nedaří.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: