Tortilla Do mísy dáme mouku, sůl a promícháme, přidáme sádlo, vodu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Těsto roddělíme na 5… více o Tortilla
Zdravá tortilla Nakrájíme si papriky, rajčata, salát a červenou cibulku. Vše dáme do mísy. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a… více o Zdravá tortilla
Španělská tortilla Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce. Po cca 5 minutách přídáme nakrájenou… více o Španělská tortilla
Nudí vás už klasická vajíčková pomazánka? Zkuste recept, díky… Možná ještě stále přemýšlíte, jak zužitkovat vařená vejce, která vám zbyla po Velikonocích.… Celý článek
Trápí vás jarní alergie? Těchto 6 potravin je může ještě zhoršit Kýchání, slzení očí, ucpaný nos nebo podrážděné dýchací cesty – to všechno známe jako typické… Celý článek
Svatební dorty v roce 2025: Nechte se inspirovat nejkrásnějšími… Svatební dort je víc než jen dezert. Je středobodem svatební oslavy, symbolem lásky a často i… Celý článek
Jarní detox jablečným octem: Vyzkoušejte jednoduchý způsob, jak… Detox v jarním období je velmi důležitý pro zdraví i celkový pocit. Díky němu se budete cítit… Celý článek
Citronové řezy s polevou Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z másla, cukru, vanilkového cukru a soli našleháme pěnu. Potom po jednom zašleháme celá… více o Citronové řezy s polevou
Hromádkový smetanovo-tvarohový… Umíchat z ingrediencí těsto a vyšlehat náplň. Na vymazaný a vysypanný plech nalít 1/2 těsta, na které se kladou lžičkou… více o Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč
Ruský guláš Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším… více o Ruský guláš
Sýrové krokety s bylinkovým máslem Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský… více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Tvarohové chrupinky Na vál prosejeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké… více o Tvarohové chrupinky
Gnocchi s tuňákem Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném… více o Gnocchi s tuňákem
Zmrzlina – čokoládová a… Práškové šlehačky ušleháme s tekutou šlehačkou a mlékem. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali vanilkový… více o Zmrzlina – čokoládová a stracciatella
Vaječná pomazánka se sýrem a… Apetito, tatarku a pomazánkové máslo ušleháme el. šlehačem v míse do hustého krému. Pokud neseženete tatarskou… více o Vaječná pomazánka se sýrem a paprikou
Milánské špagety se sójovým… 1 Uvaříme ve slané vodě špagety a necháme je scezené a nepřikryté v troubě. 2. Na pánev dáme lžíci olivového oleje,… více o Milánské špagety se sójovým granulátem
Pečené donuty Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm… více o Pečené donuty
Trdelníky Ze surovin necháme vykynout těsto. Těsto nakrájíme na proužky, které natočíme na kremrolové trubičky. Pečeme ve středně… více o Trdelníky
Koblihy Nejříve kvásek a pak zadělat těsto. Na vále vyválíme těsto, vykrájíme kolečka, na která dáme trochu marmelády,… více o Koblihy