Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink, až nám vznikne hladký krém. Ten rozdělíme na dva díly a jeden z nich smícháme s kakaem. Připravíme si 3 kusy alobalu v dvojnásobné délce balíčku BE-BE sušenek.
Postupně střídáme sušenku, světlý krém, sušenku, tmavý krém, až uděláme štangličku z celého balíčku (začínáme a končíme sušenkou). Tak postupujeme i u zbylých dvou balení sušenek a zbytek krému natřeme na vršek štangliček. Zabalíme do alobalu a necháme přes noc v lednici. Krájíme šikmo. Můžeme si samozřejmě dle chuti obměnit přísady (například kokos, ořechy).
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané