Vše smícháme a dáme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Pro obměnu lze místo prášku do pečiva dát prášek do perníku. Můžeme polévat polevou nebo posypat cukrem.
Ze surovin zpracujeme na vále těsto a dáme ho na 1 hodinu odpočinout do lednice.
Jablka oloupeme a nakrájíme (můžeme i…
více o Jablkové řezy s pudinkem
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole