Žloutky, heru a sůl rozmícháme, utřeme a pak přidáme mouku a kvásek.
Do vypracovaného těsta nastrouháme ztužený tuk a ještě jednou vypracujeme.
Hned děláme koláče (nenecháváme kynout), plníme tvarohem, namáčíme do vajíčka a drobenky, upečeme, ještě teplé namáčíme do másla s rumem a do moučkového cukru.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina