Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše: lžící ukrojíme kousek těsta, mokrýma rukama roztáhneme do placičky a smažíme rychle z obou stran v rozpáleném oleji. Na pánev se vejdou najednou asi 3 ks. Nafouknou se.
Ještě teplé mažeme česnekem utřeným se solí, kečupem, tatarkou a sypeme strouhaným sýrem. Nebo je uděláme nasladko s nutelou nebo marmeládou.
V lednici vydrží těsto několik dnů a můžeme smažit průběžně.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou