Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše: lžící ukrojíme kousek těsta, mokrýma rukama roztáhneme do placičky a smažíme rychle z obou stran v rozpáleném oleji. Na pánev se vejdou najednou asi 3 ks. Nafouknou se.
Ještě teplé mažeme česnekem utřeným se solí, kečupem, tatarkou a sypeme strouhaným sýrem. Nebo je uděláme nasladko s nutelou nebo marmeládou.
V lednici vydrží těsto několik dnů a můžeme smažit průběžně.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby