Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše: lžící ukrojíme kousek těsta, mokrýma rukama roztáhneme do placičky a smažíme rychle z obou stran v rozpáleném oleji. Na pánev se vejdou najednou asi 3 ks. Nafouknou se.
Ještě teplé mažeme česnekem utřeným se solí, kečupem, tatarkou a sypeme strouhaným sýrem. Nebo je uděláme nasladko s nutelou nebo marmeládou.
V lednici vydrží těsto několik dnů a můžeme smažit průběžně.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou