Chlebové placky Starý chleba namočíme přes noc, pak vymačkáme vodu, dáme do mísy a se zbylými přísadami uděláme těsto jako na… více o Chlebové placky
Zelné placky Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí dáme do misky se studenou vodou… více o Zelné placky
Mrkvové placky Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sýr, vejce, mouku, smetanu, nadrobno nasekanou cibulku a promícháme.… více o Mrkvové placky
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj… Nevěřili byste, jaké zázraky dokáže s dezertem pár kapek alkoholu. Vyzkoušejte báječný opilý… Celý článek
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky? Že jste o pískorkách ještě neslyšeli? Pak byste je měli určitě ochutnat. Jsou levné, rychlé a… Celý článek
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše Tuk na břiše bývá při hubnutí nejčastějším cílem. Zázračná pilulka, která by ho dokázala… Celý článek
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché… Když dnes mluvíme o rostlinné kuchyni, málokdo si vzpomene na ženu, která ji provozovala už… Celý článek
Čatní z jablek Jablka nakrájet na plátky. Přidat koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvařit. Přidat cukr, ocet a rozinky. Povařit.… více o Čatní z jablek
Čertovské houby Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Z ostatních surovin připravíme omáčku, kterou zalijeme houby, zamícháme… více o Čertovské houby
Tygři v lahvi Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy, vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale… více o Tygři v lahvi
Bavorské vdolky z domácí pekárny Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca… více o Bavorské vdolky z domácí pekárny
Vepřová panenka Vepřovou panenku očistíme od přebytečného tuku a blan, osolíme a opepříme. Na kuchyňskou desku poklademe slaninu tak… více o Vepřová panenka
Kuřecí maso s hořčicovou omáčkou Nakrájíme kuřecí maso na nudličky a posypeme ho grilovacím kořením . Rozkouskujeme cibuli na kostičky a dáme je na… více o Kuřecí maso s hořčicovou omáčkou
Bramborový rychloguláš * oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky * brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť) * na 1 lžíci… více o Bramborový rychloguláš
Pravý ukrajinský boršč Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Tzatziki (od Daniely) Oloupanou okurku nastrouháme, posolíme a necháme okapat. Přidáme rozdrcený stroužek česneku, lžíci olivového oleje a… více o Tzatziki (od Daniely)
Noky v rajčatové omáčce Paradajky nalejeme do misky, premiešame so šťavou, osolíme a opepríme. Vezmeme 4 obdĺžniky pečiaceho papiera, ktoré… více o Noky v rajčatové omáčce
Zapečené těstoviny podle Martiny Nejdříve si očistěme kuřecí maso a nakrájejme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme ho dle vlastní chuti. Maso… více o Zapečené těstoviny podle Martiny
Utopenci podle Gejzy Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme… více o Utopenci podle Gejzy