Všechny ingredience dáme do mísy a smícháme. Těsto rozdělíme na dva díly. Do prvního dáme vanilkový pudink v prášku a do druhého jahodový pudink. Do pekáčku dáme nejprve vanilkové těsto a na něj hned jahodové těsto. Upečeme a na horkou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Necháme vychladnout a polijeme polevou: 300 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 3 lžíce horkého mléka.
Potřeme vychladlou buchtu polevou a pokapeme čokoládou.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou