Všechny ingredience dáme do mísy a smícháme. Těsto rozdělíme na dva díly. Do prvního dáme vanilkový pudink v prášku a do druhého jahodový pudink. Do pekáčku dáme nejprve vanilkové těsto a na něj hned jahodové těsto. Upečeme a na horkou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Necháme vychladnout a polijeme polevou: 300 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 3 lžíce horkého mléka.
Potřeme vychladlou buchtu polevou a pokapeme čokoládou.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany