Všechny ingredience dáme do mísy a smícháme. Těsto rozdělíme na dva díly. Do prvního dáme vanilkový pudink v prášku a do druhého jahodový pudink. Do pekáčku dáme nejprve vanilkové těsto a na něj hned jahodové těsto. Upečeme a na horkou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Necháme vychladnout a polijeme polevou: 300 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 3 lžíce horkého mléka.
Potřeme vychladlou buchtu polevou a pokapeme čokoládou.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda