Náplň uděláme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Mletý mák smícháme se lžící cukru krupice. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a do ní rozdrobíme měkký tuk. Pak přidáme cukr a vejce rozkvedlané v mléce. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě půlky, jednu rozválíme na placku silnou asi půl centimetru a opatrně ji přeneseme na vymazaný plech. Nejprve povrch pokryjeme strouhankou, potom jablky, posypeme skořicí, rozinkami a nakonec dáme mák smíchaný s cukrem. Vyválíme druhou polovinu těsta, položíme ji na náplň a kraje dobře promáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) asi 30 až 40 minut.
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem –…
více o Bramborové placky s mákem
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník